- Docente: Luca Sardi
- Credits: 3
- SSD: AGR/19
- Language: Italian
- Teaching Mode: Traditional lectures
- Campus: Bologna
- Corso: Long cycle 2nd degree programme in Veterinary Medicine (cod. 0487)
Learning outcomes
The role of pig production
Course contents
National economy and importance of pig production
Breeds and hybrids of pig
Sow rearing (management of gestating and lactating sows, management of gilts)
Piglets rearing
Boar rearing
Meat production (pigs for slaughter categories and grading; manangement of growing and fattening pigs)
Organic and “plain-air” rearing of pigs
Readings/Bibliography
BERTACCHINI F., CAMPANI I. (2001) Manuale di allevamento suino, EDAGRICOLE
CEVOLANI D.(2004) Prontuario degli alimenti per il suino, EDAGRICOLE
C.R.P.A. (2001) Allevare suini all'aperto.
GHERPELLI M. (2004) La gestione della scrofetta. Point Veterinaire Italie
GHERPELLI M: (2005) La gestazione della scrofa: aspetti fisiologici, manageriali e note di ecografia. Point Veterinarie Italie
MAZZONI C. (2007) La gestione della sala parto. Point Veterinaire Italie
CANDOTTI P. (2007) La protezione sanitarias dell'allevamento suinicolo. Point Veterinaire Italie
C.R.P.A. (2004) Ricoveri, attrezzature e impianti per l'allevamento dei suini EDIZIONI L'INFORMATORE AGRARIO
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