Zantedeschi, Sofia; Valenti, Francesca; Maraldi, Mirko; Augustin Martinez, Gonzalo; Tura, Matilde; Valli, Enrico; Gallina Toschi, Tullia, Effect of blending olive leaves and olive mill wastewater on the potential biogas production, «BIOMASS & BIOENERGY», in corso di stampa, 202, pp. 108201 - 108201 [Scientific article]
Tura, M.; Tappi, S.; Valli, E.; Garcia Salas, P.; Suleiman, R.; Thabet, C.; Essaidi, I.; Muyonga, J. H.; Akumu, G.; Bahri, W. R.; Ghanem, R.; Ben Souissi, J.; Okoth, M. W.; Thuku, L. N.; Maitha, I. M.; Mounir, M.; Girmay, G.; Gebremariam, L. W.; Gebreegziabher, Z.; Setti, M.; Gallina Toschi, T., A selection of African traditional and emerging foods: processing, composition, nutritional, sensory and nutraceutical aspects, «CURRENT RESEARCH IN FOOD SCIENCE», 2025, 11, Article number: 101112 , pp. 1 - 33 [Scientific article]Open Access
Lazzarini, C.; Tura, M.; Mandrioli, M.; Setti, M.; Mokhtari, N.; Ait Elkassia, A.; Barbieri, S.; Valli, E.; Bendini, A.; Gallina Toschi, T., Characterization of New Flavored Oils Obtained Through the Co-Milling of Olives and Vegetable Food Products, «FOODS», 2025, 14, Article number: 687 , pp. 1 - 17 [Scientific article]Open Access
Zantedeschi, Sofia; Valenti, Francesca; Maraldi, Mirko; Augustin Martinez, Gonzalo; Tura, Matilde; Valli, Enrico; Gallina Toschi, Tullia, Evaluating Methane Potential of Olive Mill Wastewater and Leaf Co-Digestion, in: XIV CONGRESSO NAZIONALE DI CHIMICA DEGLI ALIMENTI, 2025, pp. 183 - 183 (atti di: XIV CONGRESSO NAZIONALE DI CHIMICA DEGLI ALIMENTI, Milano, 9/07/25 - 11/07/25) [Abstract]
Roccatello, Rosalba; Tura, Matilde; Valli, Enrico; Lazzarini, Celeste; Gallina Toschi, Tullia; Bendini, Alessandra, Flavoured oils virtually paired with culinary preparations: Exploratory survey on preferences and willingness to try and buy, «INTERNATIONAL JOURNAL OF GASTRONOMY AND FOOD SCIENCE», 2025, 40, Article number: 101155 , pp. 1 - 11 [Scientific article]Open Access
Lazzarini, Celeste; Bendini, Alessandra; Valli, Enrico; Tura, Matilde; Guida, Mario; Cellini, Beatrice; Vannini, Lucia; Olmo-Cunillera, Alexandra; Lozano-Castellón, Julián; Vallverdú- Queralt, Anna; Gallina Toschi, Tullia, Improving the shelf-life of tomato pomace using a prototype non-thermal air dryer, in: XIV CONGRESSO NAZIONALE DI CHIMICA DEGLI ALIMENTI - Book of Abstract, 2025, pp. 52 - 52 (atti di: XIV CONGRESSO NAZIONALE DI CHIMICA DEGLI ALIMENTI, Milano, 9 - 11 luglio 2025) [Abstract]
Guida, Mario; Tura, Matilde; Mandrioli, Mara; Barbieri, Sara; Casadei, Enrico; Bendini, Alessandra; Gallina Toschi, Tullia; Valli, Enrico, New Vegetable Oils Enriched with Essential Oil from Exhausted Hemp Inflorescences, in: BOOK OF ABSTRACTS AUTUMN SCHOOL IN FOOD CHEMISTRY., 2025, pp. 50 - 51 (atti di: Italian School in Food Chemistry for PhD student, Università degli Studi di Pavia, 1 - 3 Ottobre) [Poster]
Gagliano, MARA ANTONIA; Tura, Matilde; Soglia, Francesca; Cevoli, Chiara; Barbieri, Sara; Braschi, Giacomo; Bendini, Alessandra; GALLINA TOSCHI, Tullia; Petracci, Massimiliano; Valli, Enrico, Sensory and Instrumental Characterization of Parmigiano Reggiano Protected Designation of Origin Cheese Obtained from Milk of Cows Fed Fresh Herbage vs. Dry Hay, «FOODS», 2025, 14, Article number: 1781 , pp. 1 - 15 [Scientific article]Open Access
Tura, Matilde; Salas, Patricia Garcia; Valli, Enrico; Kogi-Makau, Wambui; Okoth, Michael Wandayi; Gekonge, Duke Omayio; Mulwa Kaindi, Dasel Wambua; Ngala, Sophia; Bensmail, Erica; Setti, Marco; Gallina Toschi, Tullia, Sensory profile, visual and aromatic instrumental analysis of African tamarillo (Solanum betaceum L.) fruit drinks, «LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT + TECHNOLOGIE», 2025, 224, Article number: 117819 , pp. 1 - 10 [Scientific article]Open Access
Roccatello, Rosalba; Tura, Matilde; Bensmail, Erica; Macchiavelli, Elia; Valli, Enrico; Gallina Toschi, Tullia; Bendini, Alessandra, The scent of innovation: VOCs profiling of fusilli formulated with nonconventional flours, in: XIV CONGRESSO NAZIONALE DI CHIMICA DEGLI ALIMENTI - Book of Abstract, 2025, pp. 165 - 165 (atti di: XIV CONGRESSO NAZIONALE DI CHIMICA DEGLI ALIMENTI, Milano, 9 - 11 luglio 2025) [Abstract]
Tura, Matilde; Gagliano, Mara Antonia; Valli, Enrico; Petracci, Massimiliano; Gallina Toschi, Tullia, Review of: A methodological review in sensory analyses of chicken meat, «POULTRY SCIENCE», 2024, 103, pp. 1 - 17 [Review]Open Access
Garcia Salas, Patricia; Tura, Matilde; Valli, Enrico; Kogi-Makau, Wambui; Wandayi Okoth, Michael; Bensmail, Erica; Setti, Marco; Gallina Toschi, Tullia, Caratterizzazione sensoriale e analisi strumentale del profilo aromatico per la valorizzazione di succhi africani di tamarillo, in: Abstract del VIII Convegno Nazionale SISS, 2024, pp. 58 - 59 (atti di: VIII CONVEGNO NAZIONALE SISS, Alghero (SS), 22 - 24 MAGGIO 2024) [Abstract]Open Access
Gagliano, MARA ANTONIA; Tura, Matilde; Soglia, Francesca; Cevoli, Chiara; Barbieri, Sara; Braschi, Giacomo; Patrignani, Francesca; Bendini, Alessandra; Petracci, Massimiliano; GALLINA TOSCHI, Tullia; Valli, Enrico, Caratterizzazione sensoriale, strumentale e microbiologica di “Parmigiano Reggiano DOP” prodotto con latte da bovine alimentate con diete differenti, in: Abstract del VIII Convegno Nazionale SISS, Firenze, Società Italiana di Scienze Sensoriali, 2024, pp. 60 - 60 (atti di: VIII Convegno Nazionale SISS, Alghero, 22-24 Maggio 2024) [Contribution to conference proceedings]Open Access
Novoselić, Anja; Gallina Toschi, Tullia; Klisović, Dora; Tura, Matilde; Brkić Bubola, Karolina, Compositional Changes during Storage of Industrially Produced Olive Oils Co-Milled with Olive Leaves, «FOODS», 2024, 13, Article number: 73 , pp. 1 - 22 [Scientific article]Open Access
Tura, Matilde; Gagliano, Mara Antonia; Soglia, Francesca; Bendini, Alessandra; Patrignani, Francesca; Petracci, Massimiliano; Gallina Toschi, Tullia; Valli, Enrico, Consumer perception and liking of Parmigiano reggiano Protected Designation of Origin (PDO) cheese produced with milk from cows fed fresh forage vs. dry hay, «FOODS», 2024, 13, Article number: 309 , pp. 1 - 17 [Scientific article]Open Access