Gagliano, Mara Antonia; Panni, Filippo; Valli, Enrico; Bendini, Alessandra; Antonietta Brescia, Mari; Gregoli, Luisa; Gallina Toschi, Tullia; Felicita Savino, Angela, Analisi del profilo aromatico in campioni di miele di diversa origine botanica e geografica, mediante approccio untargeted multi-strumentale HS-Flash-GC FID e HS-GC-IMS, in: Atti del CONVEGNO NAZIONALE DI SCIENZE E TECNOLOGIE ALIMENTARI - Gli alimenti del futuro, 2025, pp. 30 - 30 (atti di: CONVEGNO NAZIONALE DI SCIENZE E TECNOLOGIE ALIMENTARI - Gli alimenti del futuro, Bologna, 9-10 giugno 2025) [Contributo in Atti di convegno]
Petracci, Massimiliano; Antenucci, Emilia Luigia; Gagliano, Mara Antonia; Bordini, Martina; Cartoni Mancinelli, Alice; Zampiga, Marco; Soglia, Francesca; Mattioli, Simona; Sirri, Federico, Comparison of carcass and meat quality traits of fast-, medium - and slow-growing chicken genotypes fed diets with different protein-to-energy ratio, in: ASPA 26th Congress Book of Abstract, 2025, pp. O79 - O79 (atti di: ASPA 26th Congress, Turin, Italy, June 17–20, 2025) [Contributo in Atti di convegno]
Gagliano, Mara Antonia; Grigoletto, Ilaria; Soglia, Francesca; Valli, Enrico; Gallina Toschi, Tullia; Bendini, Alessandra; Petracci, Massimiliano, Instrumental and sensory evaluation to assess the quality of beef meat in relation to country of origin, in: ASPA 26th Congress Book of Abstract, 2025, pp. O257 - O257 (atti di: The 26th congress of the Animal Science and Production Association, Turin, Italy, June 17-20, 2025) [Contributo in Atti di convegno]
Gagliano, M. A.; Antenucci, E. L.; Bordini, M.; Cartoni Mancinelli, A.; Zampiga, M.; Soglia, F.; Mattioli, S.; Sirri, F.; Petracci, M., MEAT QUALITY TRAITS OF FAST-, MEDIUM- AND SLOW-GROWING CHICKENS FED DIETS
WITH DIFFERENT PROTEIN TO ENERGY RATIO, in: Abstract book 71st ICoMST International Congress Meat Science and Technology, 2025, pp. 239 - 240 (atti di: 71st ICoMST, Girona, August 3-8 2025) [Contributo in Atti di convegno]
Petracci, Massimiliano; Antenucci, Emilia Luigia; Cartoni Mancinelli, Alice; Soglia, Francesca; Gagliano, Mara Antonia; Dal Bosco, Alessandro, Quality of meat from free range chickens as affected by outdoor enrichments and dietary supplementation with n-3 PUFA and antioxidants, in: Croatian branch of the World’s Poultry Science Association, XXth European Symposium on the Quality of Eggs and Egg Products and XXVIth European Symposium on the Quality of Poultry Meat Book Of Abstracts, 2025, pp. 92 - 92 (atti di: XXth European Symposium on the Quality of Eggs and Egg Products and XXVIth European Symposium on the Quality of Poultry Meat, Zadar, Croatia, September 14-17, 2025) [Contributo in Atti di convegno]
Gagliano, MARA ANTONIA; Tura, Matilde; Soglia, Francesca; Cevoli, Chiara; Barbieri, Sara; Braschi, Giacomo; Bendini, Alessandra; GALLINA TOSCHI, Tullia; Petracci, Massimiliano; Valli, Enrico, Sensory and Instrumental Characterization of Parmigiano Reggiano Protected Designation of Origin Cheese Obtained from Milk of Cows Fed Fresh Herbage vs. Dry Hay, «FOODS», 2025, 14, Article number: 1781, pp. 1 - 15 [articolo]Open Access
Grigoletto, Ilaria; Gagliano, Mara Antonia; Valli, Enrico; Gallina Toschi, Tullia; Martin, Bruno; Serieye, Sébastien; Bendini, Alessandra; Petracci, Massimiliano, VALUTAZIONE SENSORIALE DI LATTE UHT INTERO DA DIFFERENTI SISTEMI DI ALLEVAMENTO E STAGIONI DI RACCOLTA, in: Atti del CONVEGNO NAZIONALE DI SCIENZE E TECNOLOGIE ALIMENTARI - Gli alimenti del futuro, 2025, pp. 23 - 23 (atti di: CONVEGNO NAZIONALE DI SCIENZE E TECNOLOGIE ALIMENTARI - Gli alimenti del futuro, Bologna, 9-10 giugno 2025) [atti di convegno-abstract]
Tura, Matilde; Gagliano, Mara Antonia; Valli, Enrico; Petracci, Massimiliano; Gallina Toschi, Tullia, Recensione a: A methodological review in sensory analyses of chicken meat, «POULTRY SCIENCE», 2024, 103, pp. 1 - 17 [recensione]Open Access
Gagliano, MARA ANTONIA; Tura, Matilde; Soglia, Francesca; Cevoli, Chiara; Barbieri, Sara; Braschi, Giacomo; Patrignani, Francesca; Bendini, Alessandra; Petracci, Massimiliano; GALLINA TOSCHI, Tullia; Valli, Enrico, Caratterizzazione sensoriale, strumentale e microbiologica di “Parmigiano Reggiano DOP” prodotto con latte da bovine alimentate con diete differenti, in: Abstract del VIII Convegno Nazionale SISS, Firenze, Società Italiana di Scienze Sensoriali, 2024, pp. 60 - 60 (atti di: VIII Convegno Nazionale SISS, Alghero, 22-24 Maggio 2024) [Contributo in Atti di convegno]Open Access
Gagliano, MARA ANTONIA; Antenucci, EMILIA LUIGIA; Soglia, Francesca; Cartoni Mancinelli, Alice; Petracci, Massimiliano, Comparison of meat quality traits among the main chicken categories marketed in Italy: 1. Technological properties, in: Book of abstracts The European Federation of the WPSA European’s Poultry Conference Journal, WPSA, 2024, pp. 449 - 449 (atti di: XVI European Poultry Conference of the WPSA, Valencia, June 24 – 28, 2024) [Contributo in Atti di convegno]Open Access
Antenucci, EMILIA LUIGIA; Gagliano, MARA ANTONIA; Soglia, Francesca; Cartoni Mancinelli, Alice; Petracci, Massimiliano, Comparison of meat quality traits among the main chicken categories marketed in Italy: 2. lipid and protein oxidative stability, in: Book of abstracts The European Federation of the WPSA European’s Poultry Conference Journal, WPSA, 2024, pp. 450 - 450 (atti di: XVI European Poultry Conference of the WPSA, Valencia, June 24 – 28, 2024) [Contributo in Atti di convegno]Open Access
Tura, Matilde; Gagliano, Mara Antonia; Soglia, Francesca; Bendini, Alessandra; Patrignani, Francesca; Petracci, Massimiliano; Gallina Toschi, Tullia; Valli, Enrico, Consumer perception and liking of Parmigiano reggiano Protected Designation of Origin (PDO) cheese produced with milk from cows fed fresh forage vs. dry hay, «FOODS», 2024, 13, Article number: 309, pp. 1 - 17 [articolo]Open Access
Gagliano, MARA ANTONIA; Zampiga, Marco; Soglia, Francesca; Antenucci, EMILIA LUIGIA; Petracci, Massimiliano; Sirri, Federico, Effect of the dietary inclusion of Hermetia illucens oil on fatty acid composition and technological properties of chicken meat, in: Book of abstracts The European Federation of the WPSA European’s Poultry Conference Journal, WPSA, 2024, pp. 454 - 454 (atti di: XVI European Poultry Conference of the WPSA, Valencia, June 24 – 28, 2024) [Contributo in Atti di convegno]Open Access
Gagliano, MARA ANTONIA; Tura, Matilde; Soglia, Francesca; Cevoli, Chiara; Barbieri, Sara; Braschi, Giacomo; Patrignani, Francesca; Bendini, Alessandra; GALLINA TOSCHI, Tullia; Petracci, Massimiliano; Valli, Enrico, Multi-analytical characterization of Parmigiano Reggiano PDO cheeses produced with milk from different dairy cows feeding., in: Foodomics 2024: fifteen years on from. Where are we now, what’s next, Bologna, Dipartimento di Scienze e Tecnologie Agro-Alimentari - DISTAL - Alma Mater Studiorum Università di Bologna, 2024, pp. 113 - 115 (atti di: 7th International Conference on Foodomics, Cesena, 14-16 febbraio 2024) [atti di convegno-abstract]Open Access
Valli, Enrico; Gagliano, MARA ANTONIA, Occhio elettronico e nasi cromatografici per il controllo qualità e l'autenticità di alimenti di origine animale, in: Diagnostica nel settore Agroalimentare Indagini non Distruttive, Normative, Esigenze, 2024, pp. 1 - 4 (atti di: AIPnD 2° Convegno Diagnostica nel settore Agroalimentare Indagini non Distruttive, Normative, Esigenze, Parma, 16-17 Maggio 2024) [Contributo in Atti di convegno]Open Access