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Giangaetano Pinnavaia

Adjunct professor

Department of Civil, Chemical, Environmental, and Materials Engineering

Publications

Balestra F.; Pinnavaia G.G.; Cocci E.; Romani S., Caratteristiche reologiche di impasti e pane ottenuti con aggiunta di zenzero (Zingiber officinale Roscoe), in: XI Convegno Nazionale della Società Italiana di Reologia - Atti, PESCHIERA BORROMEO (MI), M. Grassi, R. Lapasin, 2010, pp. 141 - 146 (atti di: XI Convegno Nazionale della Società Italiana di Reologia, Trieste, 23-26 Maggio 2010) [Contribution to conference proceedings]

Pinnavaia G.; Caboni M., C'è pasta per te..., «IL DIVULGATORE», 2007, 7/8, pp. 34 - 39 [Scientific article]

Pinnavaia G., Focus. La coltura del grano duro, in: Annuario Socio-Economico Ferrarese 2007. Ricerche, analisi, commenti sull'economia e la società in provincia di Ferrara, FERRARA, CDS Edizioni, 2007, pp. 62 - 63 (Annuario Socio-Economico Ferrarese) [Chapter or essay]

Pinnavaia G.; Sacchetti G., Castagne sciroppate a basso contenuto zuccherino: opportunità e rischi, in: Atti del "IV Convegno Nazionale CASTAGNO 2005", FIRENZE, s.n, 2006, pp. 288 - 291 (atti di: Convegno Nazionale CASTAGNO 2005, Montella (AV), 20-22 Ottobre 2005) [Contribution to conference proceedings]

A. Angioloni; S. Romani; G. Pinnavaia; M. Dalla Rosa, Characteristics of bread making doughs: influence of sourdough fermentation on the fundamental rheological properties, «EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY», 2006, 222, pp. 54 - 57 [Scientific article]

Angioloni A.; Balestra F.; Pinnavaia G.; Romani S., Importance of sourdough fermentation on the bakery products quality: preliminary investigation of typical regional bread "Coppia Ferrarese IGP", in: Technological innovation and enhancement of marginal products, FOGGIA, Grenzi Claudio, 2006, pp. 430 - 435 (atti di: Technological innovation and enhancement of marginal products, Foggia, 6-8 Aprile 2005) [Contribution to conference proceedings]

Romani S.; Severini C.; Pinnavaia G.; Dalla Rosa M., Innovative research on the "Espresso" coffee quality, in: Technological innovation and enhancement of marginal products, FOGGIA, Grenzi Claudio, 2006, pp. 464 - 470 (atti di: Technological innovation and enhancement of marginal products, Foggia, 6-8 Aprile 2005) [Contribution to conference proceedings]

Sacchetti G.; Pinnavaia G.; Dalla Rosa M.; Mastrocola D., Non conventional chestnut flour based products processing by extrusion-cooking, in: Technological innovation and enhancement of marginal products, FOGGIA, Grenzi Claudio, 2006, pp. 471 - 479 (atti di: Technological innovation and enhancement of marginal products, Foggia, 6-8 Aprile 2005) [Contribution to conference proceedings]

BALESTRA F.; ANGIOLONI A.; ROCCULI P.; PINNAVAIA G.G.; DALLA ROSA M., Physical, textural and sensory characteristics of a typical regional bread, in: Proceeding of the 13th IUFoST World Congress of Food Science & Technology, s.l, s.n, 2006, pp. 1783 - 1784 (atti di: 13th IUFoST World Congress of Food Science & Technology, Nantes (Francia), 17-21 Settembre 2006) [Contribution to conference proceedings]

S. Romani; G. Pinnavaia; M. Dalla Rosa; D. Pancaldi, Caratteristiche qualitative e presenza di micotossine in grano duro infetto da Fusarium spp., «TECNICA MOLITORIA», 2005, 6, pp. 617 - 624 [Scientific article]

Sacchetti G.; Pinnavaia G., Compositional characteristics of some chestnut biotypes of Emiliano-Romagnolo Apennine, in: , «ACTA HORTICULTURAE», 2005, 693, pp. 241 - 245 (atti di: III International Chestnut Congress, Chaves, Portugal, October 20-23, 2004) [Contribution to conference proceedings]

Sacchetti G.; Mastrocola D.; Pinnavaia G., Rehydration of dried chestnut: influence of variety and process conditions., in: , «ACTA HORTICULTURAE», 2005, 693, pp. 131 - 136 (atti di: III International Chestnut Congress, Chaves, Portugal, October 20-23, 2004) [Contribution to conference proceedings]

Sacchetti G.; Pittia P.; Mastrocola D.; Pinnavaia G., Stability and quality of traditional and innovative chestnut based, in: , «ACTA HORTICULTURAE», 2005, 693, pp. 63 - 69 (atti di: Third International Chestnut Congress, Chaves, Portugal, October, 20-23, 2004) [Contribution to conference proceedings]

G. Sacchetti; P. Pittia; G. Pinnavaia, The effect of extrusion temperature and drying-tempering on both the kinetics of hydration and the textural changes in extruded ready-to-eat breakfast cereals during soaking in semi-skimmed milk, «INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY», 2005, 40 (6), pp. 655 - 663 [Scientific article]

Sacchetti G.; Cocci E.; Pinnavaia G.; Mastrocola D., Caratterizzazione e valorizzazione tecnologica di antiche varietà di melo autoctone dell'Emilia Romagna: studio sulle proprietà funzionali di trasformati essiccati, in: S.PORRETTA, Ricerche e Innovazioni nell'Industria Alimentare, PINEROLO, Chiriotti Editori, 2004, VI, pp. 1043 - 1049 (atti di: 6° CONGRESSO ITALIANO DI SCIENZA E TECNOLOGIA DEGLI ALIMENTI, Villa Erba, Cernobbio (CO), 18-19 settembre 2003) [Contribution to conference proceedings]

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