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Celeste Lazzarini

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AFORM - Settore Affari Generali

Publications

Lazzarini, C.; Tura, M.; Mandrioli, M.; Setti, M.; Mokhtari, N.; Ait Elkassia, A.; Barbieri, S.; Valli, E.; Bendini, A.; Gallina Toschi, T., Characterization of New Flavored Oils Obtained Through the Co-Milling of Olives and Vegetable Food Products, «FOODS», 2025, 14, Article number: 687 , pp. 1 - 17 [Scientific article]Open Access

Roccatello, Rosalba; Tura, Matilde; Valli, Enrico; Lazzarini, Celeste; Gallina Toschi, Tullia; Bendini, Alessandra, Flavoured oils virtually paired with culinary preparations: Exploratory survey on preferences and willingness to try and buy, «INTERNATIONAL JOURNAL OF GASTRONOMY AND FOOD SCIENCE», 2025, 40, Article number: 101155 , pp. 1 - 11 [Scientific article]Open Access

Lazzarini, Celeste; Bendini, Alessandra; Valli, Enrico; Tura, Matilde; Guida, Mario; Cellini, Beatrice; Vannini, Lucia; Olmo-Cunillera, Alexandra; Lozano-Castellón, Julián; Vallverdú- Queralt, Anna; Gallina Toschi, Tullia, Improving the shelf-life of tomato pomace using a prototype non-thermal air dryer, in: XIV CONGRESSO NAZIONALE DI CHIMICA DEGLI ALIMENTI - Book of Abstract, 2025, pp. 52 - 52 (atti di: XIV CONGRESSO NAZIONALE DI CHIMICA DEGLI ALIMENTI, Milano, 9 - 11 luglio 2025) [Abstract]

Lazzarini, Celeste; Bendini, Alessandra; Valli, Enrico; Tura, Matilde; Guida, Mario; Cellini, Beatrice; Vannini, Lucia; Olmo-Cunillera, Alexandra; Lozano-Castellón, Julián; Vallverdú-Queralt, Anna; Gallina Toschi, Tullia, VALORIZZAZIONE DI UN SOTTOPRODOTTO DELLA LAVORAZIONE DEL POMODORO MEDIANTE UN TRATTAMENTO NON TERMICO DI ESSICCAZIONE AD ARIA PER IL PROLUNGAMENTO DELLA SUA SHELF-LIFE: UNO STUDIO PRELIMINARE, in: Atti di convegno: CONVEGNO NAZIONALE DI SCIENZE E TECNOLOGIE ALIMENTARI - Gli alimenti del futuro, 2025(atti di: CONVEGNO NAZIONALE DI SCIENZE E TECNOLOGIE ALIMENTARI - Gli alimenti del futuro, DAMSLab - Dipartimento delle Arti, Piazzetta P. P. Pasolini, 5/b, 40122 Bologna BO, 9-11 giugno 2025) [Poster]

Tura, Matilde; Roccatello, Rosalba; Lazzarini, Celeste; Valli, Enrico; Bendini, Alessandra; GALLINA TOSCHI, Tullia, Oli aromatizzati abbinati a preparazioni gastronomiche: studio esplorativo sulle preferenze e la disponibilità di soggetti italiani a provare ed acquistare, in: Abstract del VIII Convegno Nazionale SISS, Firenze, Società Italiana di Scienze Sensoriali, 2024, pp. 37 - 37 (atti di: VIII Convegno Nazionale SISS, Alghero (SS), 22-24 Maggio 2024) [Abstract]Open Access

Celeste Lazzarini; Alessandra Bendini; Enrico Valli; Noureddine Mokhtari; Koutar Elfazazi; Tullia Gallina Toschi; Susan Nchimbi Msolla; Marco Setti, Oli d'oliva aromatizzati mediante co-molitura di olive, pepe nero e polpa di frutti d'arancia: caratterizzazione della composizione, proprietà sensoriali ed aspetti di sostenibilità, in: Oli e grassi alimentari. Innovazione e sostenibilità nella produzione e nel controllo, 2022, pp. 16 - 16 (atti di: Congresso 2022 della Società Italina per lo Studio delle Sostanze Grasse, Perugia, 15-17 Giugno 2022) [Poster]Open Access

Carla Barlagne, Tullia Gallina Toschi, Simone Piras, Seidi Suurmets, Jesper Clement, Matilde Tura, Celeste Lazzarini, Noureddine Mokhtari, Abdelaziz Ait Elkassia, Chokri Thabet, Asma Souissi, Alessandra Bendini, Protocol for a joint auction-eye tracking measurement of consumers preferences for extra virgin oil in Tunisia and Morocco, in: Contributo in atti di convegno relativi al convegno EuroSense 2022, 2022(atti di: EUROSENSE 2022: A Sense of Earth 10th European Conference on Sensory and Consumer Research, Turku, Finland, 13-16 September 2022) [Poster]

Lazzarini C.; Casadei E.; Valli E.; Tura M.; Ragni L.; Bendini A.; Toschi T.G., Sustainable Drying and Green Deep Eutectic Extraction of Carotenoids from Tomato Pomace, «FOODS», 2022, 11, Article number: 405 , pp. 1 - 12 [Scientific article]Open Access

Lazzarini Celeste, Iacono Alessandro, Cellini Beatrice, Vannini Lucia, Gallina Toschi Tullia, Valli Enrico, Bendini Alessandra, Sustainable drying applied to tomato pomace for preserving its quality during storage, in: 6th International Conference on Food and Wine Supply Chain. Book of abstract s, 2022, pp. 32 - 32 (atti di: 6th International Conference on Food and Wine Supply Chain (FWSCC), Bologna, 7-10 Giugno 2022) [Abstract]

Celeste Lazzarini, Enrico Valli, Enrico Casadei, Ilaria Grigoletto, Luigi Ragni, Alessandra Bendini, Tullia Gallina Toschi, A sustainable approach for the valorisation of a tomato by-product: green techniques for lycopene extraction, in: 6th International ISEKI-Food Conference, "Sustainable Development Goals in Food Systems: Challanges and Opportunities for the Future", 2021, pp. 142 - 142 (atti di: 6th International ISEKI-Food Conference, Online: Live and On-demand, 23-25 June 2021) [Contribution to conference proceedings]

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