Marta Olivi, Food and women’s bodies in Anglophone feminist critical dystopias: from text to context following the pattern of the “hyper-materialization”, «ALTRE MODERNITÀ», 2024, 31, pp. 103 - 118 [Scientific article]Open Access
Marta Olivi (trad.): Paradiso terrestre, Roma, Mercurio Books, 2024, pp. 204
. Opera originale: Autore: Laura van der Berg - Titolo: State of Paradise [Book (translation)]
Marta Olivi, The (Dystopian) Promise of Happiness: Hope, Happiness and Optimism in Contemporary Feminist Dystopias, «DIVE-IN», 2024, 3, pp. 227 - 247 [Scientific article]
Marta Olivi, Mark Bould, L'eruzione del Monte Tambora del 1816 e non - Intervista a Mark Bould, in: Lay0ut - Sono hackeratə, Massa (MS), Industria e Letteratura, 2023, pp. 94 - 107 [Chapter or essay]
Olivi, Marta, The multiple status of food in contemporary feminist dystopias: a neo-materialistic approach to The New Wilderness by Diane Cook, «MATTER», 2023, 7, pp. 69 - 84 [Scientific article]Open Access
Marta Olivi, Un corpo sradicato: cibo come simbolo e strumento di identità e appartenenza in Blonde Roots di Bernardine Evaristo, in: Dialoghi sull’identità, Trento, Università di Trento, 2023, pp. 265 - 279 (LABIRINTI) [Chapter or essay]
Marta Olivi (trad.): Canta ancora ragazza, Roma, Giulio Perrone Editore srl, 2022, pp. 314
(Hinc). Opera originale: Autore: Jacqueline Roy - Titolo: The Fat Lady Sings [Book (translation)]
Marta Olivi, La cultura (mercificata) del cambiamento climatico, in: Mark Bould, L'Antropocene Inconscio, Roma, Giulio Perrone Editore, 2022, pp. 210 - 213 [Postface]
L'Antropocene Inconscio (ed. critica curata da: Marta Olivi; Mark Bould), Roma, Giulio Perrone Editore, 2022, pp. 220 [Critical edition]
Marta Olivi, Sophie Mackintosh, Rebecca Ley, Two faces of the feminist dystopia in the United Kingdom: Sophie Mackintosh and Rebecca Ley - A conversation with Sophie Mackintosh and Rebecca Ley, «ALTRE MODERNITÀ», 2022, 28, pp. 330 - 341 [Comment or similar]Open Access