Foto del docente

Luigi Parrotta

Professore a contratto

Dipartimento di Scienze Mediche e Chirurgiche

Assegnista di ricerca

Centro Interdipartimentale di Ricerca Industriale sull'Agroalimentare

Tutor didattico

Dipartimento di Scienze Biologiche, Geologiche e Ambientali

Pubblicazioni

Samantha Rossi, Francesca Patrignani, Luigi Parrotta, Giacomo Braschi, Marco Dalla Rosa, Stefano Del Duca, Oliver Schluter, Rosalba Lanciotti, Biotechnological approaches to obtain cricket powder hydrolysates for the formulation of innovative bakery products., in: BOOK OF ABSTRACTS Seventh international conference sustainable postharvest and food technologies INOPTEP 2021, 2021, pp. 112 - 112 (atti di: SEVENTH INTERNATIONAL CONFERENCE SUSTAINABLE POSTHARVEST AND FOOD TECHNOLOGIES INOPTEP 2021 and XXXIII NATIONAL CONFERENCE PROCESSING AND ENERGY IN AGRICULTURE PTEP 2021, Vršac, Serbia, hotel "Srbija", from 18/04/2021 to 23/04/2021) [atti di convegno-abstract]

Rossi, Samantha; Parrotta, Luigi; Del Duca, Stefano; Rosa, Marco Dalla; Patrignani, Francesca; Schluter, Oliver; Lanciotti, Rosalba, Effect of Yarrowia lipolytica RO25 cricket-based hydrolysates on sourdough quality parameters, «LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT + TECHNOLOGIE», 2021, 148, pp. 111760 - 111768 [articolo]

Mareri L.; Faleri C.; Aloisi I.; Parrotta L.; Del Duca S.; Cai G., Insights into the mechanisms of heat priming and thermotolerance in tobacco Pollen, «INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES», 2021, 22, pp. 1 - 24 [articolo]

Samantha Rossi, Francesca Patrignani, Luigi Parrotta, Giacomo Braschi, Marco Dalla Rosa, Stefano Del Duca, Oliver Schluter, Rosalba Lanciotti., Biotechnological approaches to obtain cricket based bakery products, in: 6th international conference on foodomics, From knowledge to industry From industry to knowledge, Cesena, Alma Mater Studiorum - Università di Bologna, 2020, pp. 75 - 76 (atti di: Foodomics 2020 : from Knowledge to Industry, from Industry to Knowledge : 6th international conference on foodomics, Cesena, 14-16 October 2020) [atti di convegno-poster]

Parrotta L.; Aloisi I.; Faleri C.; Romi M.; Del Duca S.; Cai G., Chronic heat stress affects the photosynthetic apparatus of Solanum lycopersicum L. cv Micro-Tom, «PLANT PHYSIOLOGY AND BIOCHEMISTRY», 2020, 154, pp. 463 - 475 [articolo]

Capotorti G.; Bonacquisti S.; Abis L.; Aloisi I.; Attorre F.; Bacaro G.; Balletto G.; Banfi E.; Barni E.; Bartoli F.; Bazzato E.; Beccaccioli M.; Braglia R.; Bretzel F.; Brighetti M.A.; Brundu G.; Burnelli M.; Calfapietra C.; Cambria V.E.; Caneva G.; Canini A.; Caronni S.; Castello M.; Catalano C.; Celesti-Grapow L.; Cicinelli E.; Cipriani L.; Citterio S.; Concu G.; Coppi A.; Corona E.; Del Duca S.; Del V.E.; Di Gristina E.; Domina G.; Faino L.; Fano E.A.; Fares S.; Farris E.; Farris S.; Fornaciari M.; Gaglio M.; Galasso G.; Galletti M.; Gargano M.L.; Gentili R.; Giannotta A.P.; Guarino C.; Guarino R.; Iaquinta G.; Iiriti G.; Lallai A.; Lallai E.; Lattanzi E.; Manca S.; Manes F.; Marignani M.; Marinangeli F.; Mariotti M.; Mascia F.; Mazzola P.; Meloni G.; Michelozzi P.; Miraglia A.; Montagnani C.; Mundula L.; Muresan A.N.; Musanti F.; Nardini A.; Nicosia E.; Oddi L.; Orlandi F.; Pace R.; Palumbo M.E.; Palumbo S.; Parrotta L.; Pasta S.; Perini K.; Poldini L.; Postiglione A.; Prigioniero A.; Proietti C.; Raimondo F.M.; Ranfa A.; Redi E.L.; Reverberi M.; Roccotiello E.; Ruga L.; Savo V.; Scarano P.; Schirru F.; Sciarrillo R.; Scuderi F.; Sebastiani A.; Siniscalco C.; Sordo A.; Suanno C.; Tartaglia M.; Tilia A.; Toffolo C.; Toselli E.; Travaglini A.; Ventura F.; Venturella G.; Vincenzi F.; Blasi C., More nature in the city, «PLANT BIOSYSTEMS», 2020, 154, pp. 1003 - 1006 [articolo]

Munzi S.; Cruz C.; Branquinho C.; Cai G.; Faleri C.; Parrotta L.; Bini L.; Gagliardi A.; Leith I.D.; Sheppard L.J., More tolerant than expected: Taking into account the ability of Cladonia portentosa to cope with increased nitrogen availability in environmental policy, «ECOLOGICAL INDICATORS», 2020, 119, pp. 1 - 12 [articolo]Open Access

Patrignani F.; Parrotta L.; Del Duca S.; Vannini L.; Camprini L.; Dalla Rosa M.; Schluter O.; Lanciotti R., Potential of Yarrowia lipolytica and Debaryomyces hansenii strains to produce high quality food ingredients based on cricket powder, «LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT + TECHNOLOGIE», 2020, 119, pp. 1 - 9 [articolo]

Aloisi I.; Distefano G.; Antognoni F.; Potente G.; Parrotta L.; Faleri C.; Gentile A.; Bennici S.; Mareri L.; Cai G.; Del Duca S., Temperature-Dependent Compatible and Incompatible Pollen-Style Interactions in Citrus clementina Hort. ex Tan. Show Different Transglutaminase Features and Polyamine Pattern, «FRONTIERS IN PLANT SCIENCE», 2020, 11, pp. 1 - 13 [articolo]Open Access

Parrotta L.; Aloisi I.; Suanno C.; Faleri C.; Kielbowicz-Matuk A.; Bini L.; Cai G.; Del Duca S., A low molecular-weight cyclophilin localizes in different cell compartments of Pyrus communis pollen and is released in vitro under Ca2+ depletion, «PLANT PHYSIOLOGY AND BIOCHEMISTRY», 2019, 144, pp. 197 - 206 [articolo]

Parrotta, Luigi; Faleri, Claudia; Guerriero, Gea; Cai, Giampiero*, Cold stress affects cell wall deposition and growth pattern in tobacco pollen tubes, «PLANT SCIENCE», 2019, 283, pp. 329 - 342 [articolo]

Mandrone M.; Antognoni F.; Aloisi I.; Potente G.; Poli F.; Cai G.; Faleri C.; Parrotta L.; Del Duca S., Compatible and incompatible pollen-styles interaction in Pyrus communis l. Show different transglutaminase features, polyamine pattern and metabolomics profiles, «FRONTIERS IN PLANT SCIENCE», 2019, 10, pp. 1 - 13 [articolo]Open Access

Stefano Del Duca, Iris Aloisi, Luigi Parrotta, Giampiero Cai, Cytoskeleton, Transglutaminase and Gametophytic Self-Incompatibility in the Malinae (Rosaceae), «INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES», 2019, 20, pp. 1 - 11 [articolo]Open Access

Piccini, Chiara*; Parrotta, Luigi; Faleri, Claudia; Romi, Marco; Del Duca, Stefano; Cai, Giampiero, Histomolecular responses in susceptible and resistant phenotypes of Capsicum annuum L. infected with Phytophthora capsici, «SCIENTIA HORTICULTURAE», 2019, 244, pp. 122 - 133 [articolo]

Roberto Berni, Marco Romi, Luigi Parrotta, Giampiero Cai, Claudio Cantini, Ancient Tomato (Solanum lycopersicum L.) Varieties of Tuscany Have High Contents of Bioactive Compounds, «HORTICULTURAE», 2018, 4, pp. 1 - 14 [articolo]Open Access

Ultimi avvisi

Al momento non sono presenti avvisi.