Foto del docente

Damiano Cavallini

Ricercatore a tempo determinato tipo a) (junior)

Dipartimento di Scienze Mediche Veterinarie

Settore scientifico disciplinare: AGR/18 NUTRIZIONE E ALIMENTAZIONE ANIMALE

Pubblicazioni

Mammi, L.M.E.; Cavallini, D.; Fustini, M.; Fusaro, I.; Giammarco, M.; Formigoni, A.; Palmonari, A., Calving difficulty influences rumination time and inflammatory profile in Holstein dairy cows, «JOURNAL OF DAIRY SCIENCE», 2021, 104, pp. 750 - 761 [articolo]Open Access

Cavallini, Damiano; Mammi, Ludovica Maria Eugenia; Biagi, Giacomo; Fusaro, Isa; Giammarco, Melania; Formigoni, Andrea; Palmonari, Alberto, Effects of 00-rapeseed meal inclusion in Parmigiano Reggiano hay-based ration on dairy cows’ production, reticular pH and fibre digestibility, «ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE», 2021, 20, pp. 295 - 303 [articolo]Open Access

Giovanni Buonaiuto, Alberto Palmonari, Francesca Ghiaccio, Giulio Visentin, Damiano Cavallini, Luca Campidonico, Andrea Formigoni, Ludovica Maria Eugenia Mammi, Effects of complete replacement of corn flour with sorghum flour in dairycows fed Parmigiano Reggiano dry hay-based ration, «ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE», 2021, 20, pp. 826 - 833 [articolo]Open Access

Andrea Formigoni, Ludovica Mammi, Damiano Cavallini, Giulio Visentin, Alberto Palmonari, Foraggi secchi e insilati: costi e benefici, «BIANCO NERO», 2021, 4, pp. 54 - 56 [articolo]

Palmonari A.; Cavallini D.; Sniffen C.J.; Fernandes L.; Holder P.; Fusaro I.; Giammarco M.; Formigoni A.; Mammi L.M.E., In vitro evaluation of sugar digestibility in molasses, «ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE», 2021, 20, pp. 571 - 577 [articolo]

Giovanni Buonaiuto, Francesca Ghiaccio, Damiano Cavallini, Alberto Palmonari, Ludovica Mammi, Luca Campidonico, Giorgia Canestrari, Giulio Visentin, Andrea Formigoni, NIRs calibration model for chemical composition and digestibility of total mixed rations for Parmigiano Reggiano ration, in: ASPA 24th Congress Book of Abstract, 2021, 20, pp. 170 - 170 (atti di: 24th Congress of the Animal Science and Production Association (ASPA), Padova, 21 - 24 Settembre 2021) [Contributo in Atti di convegno]

Fusaro I.; Cavallini D.; Giammarco M.; Manetta A.C.; Martuscelli M.; Mammi L.M.E.; Lanzoni L.; Formigoni A.; Vignola G., Oxidative Status of Marchigiana Beef Enriched in n-3 Fatty Acids and Vitamin E, Treated With a Blend of Oregano and Rosemary Essential Oils, «FRONTIERS IN VETERINARY SCIENCE», 2021, 8, Article number: 662079, pp. 1 - 12 [articolo]Open Access

Andrea Formigoni, Ludovica Mammi, Damiano Cavallini, Giulio Visentin, Stess da caldo: i contorni del problema e le possibili soluzioni, «BIANCO NERO», 2021, 2, pp. 63 - 65 [articolo]

Buonaiuto G.; Cavallini D.; Mammi L.M.E.; Ghiaccio F.; Palmonari A.; Formigoni A.; Visentin G., The accuracy of NIRS in predicting chemical composition and fibre digestibility of hay-based total mixed rations, «ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE», 2021, 20, pp. 1730 - 1739 [articolo]

Marta Pollesel, Marco Tassinari, Andrea Frabetti, Daniela Fornasini, Damiano Cavallini, Effect of does parity order on litter homogeneity parameters, «ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE», 2020, 19, pp. 1188 - 1194 [articolo]Open Access

Busti S.; Bonaldo A.; Dondi F.; Cavallini D.; Yufera M.; Gilannejad N.; Moyano F.J.; Gatta P.P.; Parma L., Effects of different feeding frequencies on growth, feed utilisation, digestive enzyme activities and plasma biochemistry of gilthead sea bream (Sparus aurata) fed with different fishmeal and fish oil dietary levels, «AQUACULTURE», 2020, 529, Article number: 735616, pp. 1 - 12 [articolo]Open Access

D. Cavallini, F. Boffo, L. Mammi, G. Canestrari, S. Speroni, G. Buonaiuto, L. Campidonico, F. Ghiaccio, A. Palmonari, E. Valle, A. Formigoni,, Experimental cases of rumen hypomotility, «JOURNAL OF DAIRY SCIENCE», 2020, 103, pp. 159 - 159 [abstract]

Cavallini, A. Concolino, L. Mammi, G. Canestrari, S. Speroni, G. Buonaiuto, L. Campidonico, F. Ghiaccio, A. Palmonari, E. Valle, A. Formigoni,, Factors influencing fiber digestibility in dairy cows, «JOURNAL OF DAIRY SCIENCE», 2020, 103, pp. 149 - 149 [abstract]

M. Pollesel, D. Cavallini, A. Martini, P. Parazza, M. Dall’Olio, S. Marchetti, A. Formigoni, M. Tassinari, Health status blood parameters in northern Italian Holstein growing calves., «JOURNAL OF DAIRY SCIENCE», 2020, 103, pp. 185 - 185 [abstract]

Luca Sardi, Alessandro Gastaldo, Marzia Borciani, Andrea Bertolini, Valeria Musi, Giovanna Martelli, Damiano Cavallini, Giulia Rubini, Eleonora Nannoni, Identification of Possible Pre-Slaughter Indicators to Predict Stress and Meat Quality: A Study on Heavy Pigs, «ANIMALS», 2020, 10, Article number: 945, pp. 1 - 14 [articolo]Open Access

Ultimi avvisi

Al momento non sono presenti avvisi.