Foto del docente

Federico Tomasello

Assegnista di ricerca

Dipartimento di Scienze Mediche Veterinarie

Pubblicazioni

F. Savini, F. Giacometti, F. Tomasello, L. Prandini, Y. Mekkonnen, V. Indio, M. Fontana, A. Serraino, A. De Cesare, EFFETTO DELL’AZIONE DEI RAGGI INFRAROSSI SULLA CARICA BATTERICA PATOGENA DI LATTE CRUDO VACCINO, in: XXXII Convegno Nazionale dell’Associazione Italiana Veterinari Igienisti (AIVI) Nuovi approcci della Medicina Veterinaria per uno sviluppo sostenibile di produzioni e consumi alimentari, 2023, pp. 20 - 20 (atti di: XXXII Convegno Nazionale dell’Associazione Italiana Veterinari Igienisti (AIVI) Nuovi approcci della Medicina Veterinaria per uno sviluppo sostenibile di produzioni e consumi alimentari, Maierato-Vibo Valentia, 13-14-15 Settembre 2023) [Contributo in Atti di convegno]

Federica Savini, Valentina Indio, Yitagele Terefe Mekonnen, Federico Tomasello, Federica Giacometti, Lia Bardasi, Roberta Taddei, Sean Cuomo, Alessandra De Cesare, Andrea Serraino, IMPACT OF CURING ON MICROBIAL PARAMETERS AND LISTERIA MONOCYTOGENES GROWTH IN FISH FILLETS, in: 76° Convegno SISVET, ABSTRACT Workshop e Main Lecture, 2023, pp. 86 - 86 (atti di: 76° Convegno SISVET, Bari, 21-22-23 Giugno 2023) [Contributo in Atti di convegno]

Maria Parigi, Laura Fiorentini, Laura Prandini, Claudio Milandri, Mauro Rosetti, Giovanni Tosi, Simona Perulli, Linda Formenti, Federico Tomasello, Federica Savini, Valentina Indio, Alessandra De Cesare, Andrea Serraino, Federica Giacometti, Rabbit slaughter hygiene: evaluation of process hygiene criteria for the supposed food category carcasses of rabbit, in: ABSTRACT Workshop e Main Lecture, 2023, pp. 81 - 81 (atti di: 76° Convegno SISVET, Bari, 21-23 giugno 2023) [Contributo in Atti di convegno]Open Access

F. Savini, A. De Cesare, F. Tomasello, L. Prandini, V. Indio, Y.T. Mekonnen, F. Giacometti, A. Serraino, RASSEGNA CRITICA SULLA SICUREZZA E IGIENE DEL PROCESSO DI DRY AGING DELLA CARNE, in: XXXII Convegno Nazionale dell’Associazione Italiana Veterinari Igienisti (AIVI) Nuovi approcci della Medicina Veterinaria per uno sviluppo sostenibile di produzioni e consumi alimentari, 2023, pp. 31 - 31 (atti di: XXXII Convegno Nazionale dell’Associazione Italiana Veterinari Igienisti (AIVI) Nuovi approcci della Medicina Veterinaria per uno sviluppo sostenibile di produzioni e consumi alimentari, Maierato-Vibo Valentia, 13-14-15 Settembre 2023) [Contributo in Atti di convegno]

Federica Savini, Federica Giacometti, Federico Tomasello, Valentina Indio, Andelka Bacak, Alessandra Canever, Paolo Bonilauri, Alessandra De Cesare, Andrea Serraino, Results of a Retrospective Study on the Application of Restrictive Attention Limits and Corrective Measures Applied for Aflatoxin M1 Contamination in Commercial Milk Supply Chains, in: IAFP’S EUROPEAN SYMPOSIUM ON FOOD SAFETY, SYMPOSIUM ABSTRACT, 2023, pp. 31 - 31 (atti di: IAFP’S EUROPEAN SYMPOSIUM ON FOOD SAFETY, ABERDEEN SCOTLAND, 3–5 May 2023) [Contributo in Atti di convegno]

Aliai Lanci, Laura Ingrà, Francesco Dondi, Federico Tomasello, Gabriella Teti, Jole Mariella, Mirella Falconi, Carolina Castagnetti, Morphological study of equine amniotic compartment, «THERIOGENOLOGY», 2022, 177, pp. 165 - 171 [articolo]Open Access

Raffaele Scarpellini, Elisabetta Mondo, Federica Giacometti, Federica Savini, Francesco Dondi, Roberta Troia, Massimo Giunti, Federico Tomasello, Silvia Piva., PULSED ACTIVE SURVEILLANCE FOR THE EVALUATION OF COMMENSAL ANTIMICROBIC RESISTANT BACTERIA IN A SMALL ANIMAL VETERINARY UNIVERSITY HOSPITAL: PRELIMINARY RESULTS, in: Abstract Book of the 6th European Association of Veterinary Laboratory Diagnosticians, 2022, pp. 38 - 38 (atti di: European Association of Veterinary Laboratory Diagnosticians, Sevilla, Spain, 24-25-26 ottobre 2022) [Contributo in Atti di convegno]

Raffaele Scarpellini, Elisabetta Mondo, Federica Giacometti, Federica Savini, Francesco Dondi, Roberta Troia, Massimo Giunti, Federico Tomasello, Silvia Piva., PULSED ACTIVE SURVEILLANCE FOR THE EVALUATION OF COMMENSAL ANTIMICROBIC RESISTANT BACTERIA IN A SMALL ANIMAL VETERINARY UNIVERSITY HOSPITAL: PRELIMINARY RESULTS, in: Abstract Book - Atti del 75esimo Convegno SISVET, 2022, pp. 164 - 164 (atti di: 75esimo convegno SISVET, Lodi, 15-18 giugno 2022) [Contributo in Atti di convegno]

Savini F.; Giacometti F.; Tomasello F.; Pollesel M.; Piva S.; Serraino A.; De Cesare A., Assessment of the impact on human health of the presence of norovirus in bivalve molluscs: What data do we miss?, «FOODS», 2021, 10, Article number: 2444, pp. 1 - 21 [articolo]Open Access

Bonilauri P.; Ramini M.; Bardasi L.; Tomasello F.; Merialdi G.; Savini F.; Giacometti F.; Piva S.; Serraino A., Corrigendum to “Update on a model to describe Salmonella spp. population reduction in Italian salami during production and high-pressure processing” [Meat science Volume 177, July 2021, 108506] (Meat Science (2021) 177, (S0309174021000826), (10.1016/j.meatsci.2021.108506)), «MEAT SCIENCE», 2021, 179, Article number: 108528, pp. 108528 - 108528 [articolo]Open Access

Tomasello F.; Pollesel M.; Mondo E.; Savini F.; Scarpellini R.; Giacometti F.; Lorito L.; Tassinari M.; Cuomo S.; Piva S.; Serraino A., Effectiveness of alkaline electrolyzed water in reducing bacterial load on surfaces intended to come into contact with food, «ITALIAN JOURNAL OF FOOD SAFETY», 2021, 10, Article number: 9988, pp. 1 - 4 [articolo]Open Access

Federica Giacometti, Federico Tomasello, Marta Pollesel, Elisabetta Mondo, Federica Savini, Raffaele Scarpellini, Silvia Piva, Andrea Serraino, EFFICACIA DELL’ACQUA ELETTROLIZZATA ALCALINA NELLA RIDUZIONE DELLA CARICA BATTERICA SU SUPERFICI DESTINATEAVENIREACONTATTOCONALIMENTI, in: XXX Convegno nazionale AIVI, 2021, pp. 10 - 10 (atti di: Sfide globali nella gestione delle criticità delle filieri alimentari, webinar live, 16-17 e 23-24 settembre 2021) [Contributo in Atti di convegno]

Bonilauri P.; Merialdi G.; Ramini M.; Bardasi L.; Taddei R.; Grisenti M.S.; Daminelli P.; Cosciani-Cunico E.; Dalzini E.; Frustoli M.A.; Giacometti F.; Tomasello F.; Piva S.; Serraino A., Modeling the behavior of Listeria innocua in Italian salami during the production and high-pressure validation of processes for exportation to the U.S, «MEAT SCIENCE», 2021, 172, Article number: 108315, pp. 1 - 9 [articolo]

Bonilauri P.; Ramini M.; Bardasi L.; Tomasello F.; Merialdi G.; Savini F.; Giacometti F.; Piva S.; Serraino A., Update on a model to describe Salmonella spp. population reduction in Italian salami during production and high-pressure processing, «MEAT SCIENCE», 2021, 177, Article number: 108506, pp. 1 - 2 [articolo]Open Access

Taddei R.; Giacometti F.; Bardasi L.; Bonilauri P.; Ramini M.; Fontana M.C.; Bassi P.; Castagnini S.; Ceredi F.; Pelliconi M.F.; Serraino A.; Tomasello F.; Piva S.; Mondo E.; Merialdi G., Effect of production process and high-pressure processing on viability of Salmonella spp. in traditional Italian dry-cured coppa, «ITALIAN JOURNAL OF FOOD SAFETY», 2020, 9, Article number: 8445, pp. 141 - 145 [articolo]Open Access

Ultimi avvisi

Al momento non sono presenti avvisi.