Foto del docente

Carlo Gostoli

Professore a contratto a titolo gratuito

Dipartimento di Farmacia e Biotecnologie

Pubblicazioni

Ferrarini, Roberto; Ciman, Gian Maria; Camin, Federica; Bandini, Serena; Gostoli, Carlo, Variation of oxygen isotopic ratio during wine dealcoholization by membrane contactors: Experiments and modelling, «JOURNAL OF MEMBRANE SCIENCE», 2016, 498, pp. 385 - 394 [articolo]

Boi, C.; Castro, C.; Zarrillo, F.; Gostoli, C.; Sarti, G.C., Purification of Plasminogen from Blood Sources Using Affinity Membranes, in: 2014 AIChE Annual Meeting Proceedings, Separations Division 2014, 2014, pp. 36d - 36d (atti di: 2014 AIChE Annual Meeting, Atlanta, GA, 16-21 Nov 2014) [Contributo in Atti di convegno]

C. Gostoli; R. Ferrarini, Applications of osmotic distillation in food and wine processing: the critical points, their weaknesses and the potentialities, in: Membrane Distillation and Related Technologies, RAVELLO, E. Drioli, G. Di Profio, M.A. Liberti, 2011, pp. 80 - 82 (atti di: International Workshop on Membrane Distillation and Related Technologies, Auditorium Oscar Niemeyer, Ravello (SA), Italy, 9 - 12, Ottobre 2011) [atti di convegno-abstract]

C. Gostoli, Recovery of Biosynthetic Products Using Membrane Contactors, in: HIRONORI NAKAJIMA, Mass Transfer - Advanced Aspects, RIJEKA, InTech d.o.o., 2011, pp. 619 - 644 [capitolo di libro]

C. Gostoli, Trasporto di materia con elementi di reattoristica chimica e biochimica, BOLOGNA, Pitagora Editrice, 2011, pp. 384 . [libro]

L. Sciubba; D. Di Gioia; F. Fava; C. Gostoli, Recovery of vanillin obtained via microbial bioconversion using membrane contactors, in: , «JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY», 2010, 150, pp. 340 - 341 (atti di: 14th International Biotechnology Symposium and Exhibition, Rimini, Italia, 14-18 settembre 2010) [atti di convegno-abstract]

Sciubba L.; Di Gioia D.; Fava F.; Gostoli C., Recovery of vanillin obtained via microbial bioconversion using membrane contactors, in: International Biotechnology Simposium and Exhibiotion IBS 2010, S.N., s.n, 2010, pp. F119 - F119 (atti di: International Biotechnology Simposium and Exhibiotion IBS 2010, Rimini, 14-18 September 2010) [atti di convegno-abstract]

L. Sciubba; D. Di Gioia; F. Fava; C. Gostoli, Membrane-Based solvent extraction of vanillin in hollow fiber contactors, «DESALINATION», 2009, 241, pp. 357 - 364 [articolo]

C.Mazzoni; L.Bruni; F.Orlandini; C.Gostoli; S.Bandini, La tecnica di Nanofiltrazione per il recupero e la valorizzazione di correnti nel processo di lavorazione del mais, in: Atti di “Convegno G.R.I.C.U. 2008 Ingegneria Chimica: le nuove sfide”, COSENZA, G.Iorio, V.Calabrò, S.Curcio, D.Gabriele, M.Miglio, 2008, 1, pp. 451 - 451 (atti di: Convegno G.R.I.C.U. 2008 Ingegneria Chimica: le nuove sfide, Le Castella (KR), 14-17 sett 2008) [atti di convegno-abstract]

Ferrarini R.; Bocca E.; Gostoli C., Membrane techniques for the product quality and identity, in: Preceedings of XXXI World Congress of Vine and Wine, PARIS, OIV (International Organization of Vine and Wine), 2008, pp. 185 - 191 (atti di: XXXI World Congress of Vine and Wine, Verona (IT), 15 - 20 Giugno 2008) [Contributo in Atti di convegno]

Sciubba L.; Di Gioia D.; fava F.; Gostoli C., Produzione di Vanillina mediante processo integrato bioconversione-separazione., in: Atti del convegno GRICU 2008, COSENZA, sn, 2008, pp. 267 - 272 (atti di: Convegno GRICU 2008, Ingegneria Chimica: le nuove sfide, Le Castella (KR), 14 - 17 Settembre 2008) [Contributo in Atti di convegno]

Bruni L.; Gostoli C., Membrane Contactors in Wine Processing, in: BEKASSI-MOLNAR, BELAFI-BAKO, PERMEA 2007, Membrane Science and Technology Conference, BUDAPEST, Bekassi-Molnar, Belafi-Bako, 2007, pp. 1 - 4 (atti di: PERMEA 2007, Membrane Science and Technology Conference of Visegrad Countries, Siofok , H, 2-6 Settembre 2007) [atti di convegno-abstract]

Sciubba L.; Di Gioia D.; Fava F.; Gostoli C., Membrane based solvent extraction of vanillinin hollow fiber contactors, in: BEKASSY-MOLNAR, BELAFI-BAKO, PERMEA 2007, Membrane Science and Technology Conference of Visegrad Countries, BUDAPEST, Bekassy-Molnar, Belafi-Bako, 2007, pp. 1 - 5 (atti di: PERMEA 2007, Membrane Science and Technology Conference of Visegrad Countries, Il lavoro è stato presentato come Keynote Lecture in apertura della sezione "Pertraction and Membrane Contactors", Siofok (H), 2-6 Settembre 2007) [Contributo in Atti di convegno]

M. Celere; C. Gostoli, Heat and mass transfer in osmotic distillation with brines, glycerol and glycerol-salt mixtures, «JOURNAL OF MEMBRANE SCIENCE», 2005, 257, pp. 99 - 110 [articolo]

C. Gostoli, Membrane contactors in juices and wine processing, in: E. DRIOLI, W. WEI, Sino-Italian worksop on the application of membrane technology in food processing, WEIHAI, s.n, 2005, pp. 55 - 60 [Contributo in Atti di convegno]

Ultimi avvisi

Al momento non sono presenti avvisi.