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Antonio Castro Marín

Assegnista di ricerca

Dipartimento di Scienze e Tecnologie Agro-Alimentari

Pubblicazioni

Antonio Castro Marín , Donato Colangelo , Milena Lambri , Claudio Riponi, Fabio Chinnici, Relevance and perspectives of the use of chitosan in winemaking: a review, «CRITICAL REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION», in corso di stampa, 0, pp. 1 - 15 [articolo]

Castro Marin, Antonio; Stocker, Pierre; Chinnici, Fabio; Cassien, Mathieu; Thétiot-Laurent, Sophie; Vidal, Nicolas; Riponi, Claudio; Robillard, Bertrand; Culcasi, Marcel; Pietri, Sylvia, Inhibitory effect of fungoid chitosan in the generation of aldehydes relevant to photooxidative decay in a sulphite-free white wine, «FOOD CHEMISTRY», 2021, 350, pp. 1 - 12 [articolo]

Castro Marin Antonio; Riponi C.; Chinnici F., Chitosan in sparkling wines produced by the traditional method: Influence of its presence during the secondary fermentation, «FOODS», 2020, 9, pp. 1 - 15 [articolo]Open Access

Castro MArin Antonio.; Chinnici F., Physico-chemical features of sangiovese wine as affected by a post-fermentative treatment with chitosan, «APPLIED SCIENCES», 2020, 10, pp. 1 - 15 [articolo]Open Access

Castro Marín, Antonio; Culcasi, Marcel*; Cassien, Mathieu; Stocker, Pierre; Thétiot-Laurent, Sophie; Robillard, Bertrand; Chinnici, Fabio; Pietri, Sylvia, Chitosan as an antioxidant alternative to sulphites in oenology: EPR investigation of inhibitory mechanisms, «FOOD CHEMISTRY», 2019, 285, pp. 67 - 76 [articolo]Open Access

Fabio Chinnici, Antonio Castro MArin, Claudio Riponi, Vini bianchi: Il chitosano come alternativa alla SO₂, «VITE & VINO», 2019, 2019, pp. 76 - 79 [articolo]

F. Chinnici, A. G. Buglia, A. Castro Marín, C. Riponi, Chitosan in sparkling wines produced by the traditional method: influence of its presence during the “Prise de Mousse”., in: MacroWine 2018, 2018(atti di: MacroWine 2018, Zaragoza (ES), 28-31 May 2018) [atti di convegno-poster]Open Access

Castro Marin, Antonio; Culcasi, Marcel; Robillard, Bertrand; Chinnici, Fabio; Pietri, Sylvia, EPR investigation of direct oxyradical scavenging and metal chelation activities of chitosan as an alternative to sulfites in enology, in: MacroWine 2018, 2018(atti di: MacroWine 2018, Zaragoza, 28-31 may 2018) [atti di convegno-poster]Open Access

Ana Gabriela Buglia, Tommaso Bindi, Antonio Castro Marín, Fabio Chinnici, Claudio Riponi, Esperienze di vinificazione di uve Albana in Qvevri georgiane, «INFOWINE», 2018, 10/2, pp. 1 - 10 [articolo]

Castro-Marín, Antonio; Buglia, Ana Gabriela; Riponi, Claudio; Chinnici, Fabio*, Volatile and fixed composition of sulphite-free white wines obtained after fermentation in the presence of chitosan, «LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT + TECHNOLOGIE», 2018, 93, pp. 174 - 180 [articolo]

CASTRO MARÍN, Antonio; Buglia, ANA GABRIELA; Chinnici, Fabio; Riponi, Claudio, Caratterizzazione della componente volatile di vini bianchi privi di solfiti ottenuti dopo fermentazione in presenza di chitosano, in: Enoforum 2017 - Innovazione ed Eccellenza -, 2017(atti di: Enoforum 2017, Vicenza (Italy), 16-18 maggio 2017) [atti di convegno-poster]

Bindi, Tommaso; Buglia, ANA GABRIELA; CASTRO MARÍN, Antonio; Chinnici, Fabio; Riponi, Claudio, Esperienze di vinificazione di uve Albana in Qvevri georgiane, in: Enoforum 2017 - Innovazione ed Eccellenza -, 2017(atti di: Enoforum 2017, Vicenza (Italy), 16-18 maggio 2017) [atti di convegno-poster]

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