- The main catalogues and other UniBo resources
- Encyclopedias, dictionaries and other reference works
-
- Encyclopedia of Animal Behavior
- Encyclopedia of Fish Physiology
- Encyclopedia of Food Microbiology
- Encyclopedia of Food Sciences and Nutrition
- Encyclopedia of Microbiology
- Encyclopedia of Parasitology
- Encyclopedia of Toxicology
- Encyclopedia of Virology
- CAB Reference Collection
- FishBase (banca dati sui pesci; accesso libero)
- SeaLifeBase (banca dati sulle altre creature acquatiche; accesso libero)
- I pesci dei mari d'italia (accesso libero)
- Marine species identification portal (accesso libero)
- WoRMS World Register of Marine Species (accesso libero)
- CAB Thesaurus
- OECD Multilingual Dictionary of Fish and Fish Products
- Fish necropsy manual (accesso libero)
- Altre enciclopedie e dizionari disponibili dalla rete d'Ateneo
- The main ebooks collections
- The main specific-discipline databases
-
- Banche dati di Veterinaria (le principali sono elencate sotto)
- Banca dati ASFA (Aquatic Sciences and Fisheries Abstracts)
- Banca dati CAB Abstracts (agricoltura, allevamento)
- Banca dati FSTA (Food Science and Technology Abstracts)
- Pubmed (medicina umana e veterinaria, patologia animale e vegetale; accesso libero)
- Aquatic commons (accesso libero)
- Banca dati BSOL British Standards online (accessibili ft le norme EN e ISO)
- i2iSAI Global (accessibili ft le norme CEI)
- ASTM Compass (materiali vari prodotti dall'ente)
- Altre banche dati disponibili dalla rete d'Ateneo
- Useful sites
-
- Fish pathology (Ferguson-Sandoval)
- The Joint Pathology Center - Veterynari systemic pathology
- Document repository della FAO (accesso libero)
- Codex Alimentarius (FAO; accesso libero)
- EFSA - European Food Safety Authority
- World Organization for Animal Health
- ISPRA Istituto Superiore per la Protezione e la Ricerca Ambientale
- Tabelle di composizione degli alimenti (CREA; accesso libero)
- MIPAAF Ministero delle Politiche Agricole Alimentari e Forestali
- ISMEA Istituto di Servizi per il Mercato Agricolo Alimentare
- Regione Emilia-Romagna - Settore Agricoltura, Caccia e Pesca
- CNR Consiglio Nazionale delle Ricerche
- BRENDA - The Comprehensive Enzyme Information System (accesso libero)
- Food from the oceans
Contacts
Cesena Campus Library - Aquaculture and Fish Production Hygiene Section
Office hours
Lecture room: Monday-Friday 8.30-18.30; staff hours: Monday and Friday 9.00-14.00; Tuesday and Thursday 9.00-18.00, Wednesday 8.30-16.30
Telephone
+39 0547 338963Fax
+39 051 2086332
Skype
Notices
The librarian will be absent for Easter holidays from March the 28th to April the 2nd. The lecture room will be closed only on March the 29th.
See also
- Proxy service Published
- IRIS - The Research Portal of the University of Bologna Published